KOST OCH RÅDGIVNING

Kosten är viktigt för dig som tränar. Den bidrar till den energi som behövs för att du ska orka träna och prestera. Om du känner att du inte får svara på träning i den utsträckning som förväntas, så kan det vara kosten som är svaret.

Vad är rätt kost?

Rätt kost är högst individuell. Idag finns det lika många dieter som användare av dessa. I det stora hela så är kosten, rätt energimängd, kolhydrater, fett, protein, vatten, vitaminer och mineraler. Sedan handlar det om att man ser till att äta vad man behöver av dessa när man behöver det.

För många personer som vill, men inte har kunskap eller motivation att gör en förändring i sin kost, så är det ett bra alternativ att kontakta en kostrådgivare.

Jag arbetar endast med individuella kostplaner, där man får ett sammansatt paket med vad man ska äta, när man ska äta och hur mycket man ska äta, för att möjliggöra dessa förändringar som man önskar. Samtidigt så lär jag ut det viktigaste man behöver veta när det gäller kost och val av rätt kost.

Förutom att jag har utbildat mig till licensierad kostrådgivare har jag även studerat kost för träning vid Umeå Universitet.